امروزه با رشد نیازهای روز افزون کاربران به سرویس های مختلف مراکز داده(دیتا سنتر) جهت در برگرفتن تجهیزات، اطلاعات و برنامه های کاربردی حساس در فضایی کاملا مطمئن و دارای قابلیت گسترش طراحی شده اند.
مراکز داده یا همان دیتا سنتر
متشکل از اجزای ضروری زیر ساختی هستند که کار پشتیبانی ازاینترنت و تجارت الکترونیکی و بخش های ارتباطات الکترونیکی را به عهده دارند و در نتیجه تمامی سرویس های ارایه شده در آن ها باید دقیق ، مطابق برنامه و بدون کوچکترین وقفه ای عمل نمایند که جهت فراهم آوردن موارد زیر تعریف می شوند ذخیره سازی، مدیریت، پردازش و تبادل اطلاعات دیجیتال و همچنین فراهم آوردن سرویس های کاربردی یا مدیریت جهت پردازش های اطلاعاتی.
امروزه اکثرا سازمان ها به راه اندازی مرکز داده اهمیت نداده ومعمولا آن را تحت سرور روم پشتیبان می شناسند، ولی با توجه به پیشرفت تکنولوژی و عصر اطلاعات ناگزیرند از فناوری اطلاعات استفاده کنند که این خود دلیل اهمیت پرداختن به موضوع مرکز داده می باشد.
مرکز داده یا همان دیتا سنتر (Data Center) به مجموعهای از سرویس گرها، زیرساختهای ارتباطی/امنیتی و تجهیزات الکترونیکی گفته میشود که برای ارایه، نگهداری و پشتیبانی ازسرویسهای تحت شبکه بکار گماشته میشوند. سازمانها، شرکتها، و افراد میتوانند با به کارگیری سرویسهای ارایه شده از طرف مرکز داده وبگاهها، اطلاعات و سرویسهای مبنتی بر شبکه خود را بر روی اینترنت (اینترانت/اکسترانت) راهاندازی کنند.
سختافزار (کامپیوترها، سرورها و دستگاه ذخیرهسازی اطلاعات)
شبکه (تجهیزات شبکه و کابلکشی)
تجهیزات برق اضطراری (یو پی اس ، ژنراتور و …)
آمادهسازی مستندات
برآورد هزینه
تأمین بودجه
سفارش، خرید و حمل
تأمین محل DC (بررسی مخابراتی، ساختمان مناسب، خرید ساختمان)
تامین Link اینترنت مورد نیاز و خطوط تلفن
تهیه نقشههای لازم، Cabling، معماری، عملیات ساختمانی، کنترل و دسترسی،
اطفاء حریق، تهویه برق اضطراری، UPS، ژنراتور، نصب شبکه برق و Data
آمادهسازی تیم اجرا و پشتیبانی (انتخاب، آموزش)
مدیریت سازمانی (آمادهسازی و تدوین چارت سازمانی، روشها، گردش عملیات)
نصب و راهاندازی تجهیزات
تستهای اولیه و Stress Testing
ایجاد Call Center