شرکت کیان صنعت ایرانیان طرشت برای تولید بدنه باتری های یو پی اس خود از از گرانول با کیفیت تولید می کند. گرانول در برابر گرما و سرمای نا متعادل، تاحدی مقاوم است و دارای دمای ذوب بالا می باشد.
باتری یو پی اس (طرشت) یکی از مهم ترین بخش های تشکیل دهنده یک دستگاه یوپی اس می باشد. گفتنی است که باتری یو پی اس در زمانی که برق شهری وصل است ، شارژ شده و در عین حال همان برق را نیز در اختیار تجهیزات الکتریکی قرار می دهد تا بدین ترتیب این تجهیزات بتوانند وظایف خود را به درستی انجام دهند.
هنگامی که برق شهری قطع می شود ، باطری یو پی اس وارد عمل شده و برای مدت زمان نه چندان زیادی به تغذیه کردن تجهیزات الکتریکی می پردازد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که باتری ups از ابتدای قطع جریان برق حدود 15 دقیقه به کاربر زمان می دهد تا عمل مورد نظر خود را انجام دهد. برای مثال شما حدود 15 دقیقه پس از قطع برق فرصت دارید که از آسانسور متصل به یو پی اس خارج شوید.
باتری UPS اصلیترین بخش هر یو پی اسی است. در واقع اساس کار UPSهای صنعتی و اداری بر مبنای ایجاد یک منبع ذخیرهساز انرژی برای دورههای قطع برق و یا نوسانات است.
باتری های سرب اسیدی یا باتری های سیلد لید اسید ، بطور معمول در سیستم های ups دارای استفاده گسترده ای هستند . این مسئله به این دلیل است که این نوع باتری ها در برابر حرارت بسیار مقاوم می باشند و عایق جریان الکتریکی نیز هستند. از جمله ویژگی های این باتری که از نشتی نیز جلوگیری می کند وکیوم بودن آن است. باتری های سیلد اسید نیاز به 8 – 10 ساعت زمان برای شارژ دارند و باید در مکان خشک و خنک نگه داری شوند.
باتری های نیکل کادمیوم دارای طول عمر بسیار بالایی می باشند و توانایی سازگاری بسیار زیادی نسبت به تغییرات دمایی دارند. اما یک نکته مهم در مورد باتری نیکل کادمیوم قیمت بالای آن است. یکی از نکات مثبت درباره باتری یو پی اس نیکل کادمیوم مدت زمان شارژ کوتاه آن می باشد. به این صورت که این باتری در حدود مدت زمان یک ساعت به طور کامل شارژ خواهد شد.
باتریهای لیتیوم یونی به عنوان باتری ups مدتهاست که در دستگاههای الکترونیکی مانند لپ تاپ و تلفنهای هوشمند استفاده میشوند.اما اخیراً آنها به یک گزینه فزاینده برای منابع برق بی وقفه و دیگر سیستمهای ذخیره انرژی مانند استفاده از فناوری انرژیهای تجدیدپذیر مانند باد یا خورشیدی تبدیل شدهاند.
از مزایای باتری لیتیوم یونی می توان به قابلیت اطمینان بالاتری نسبت به باتری های دیگر به دلیل سیستمهای نظارت و مدیریت باتری داخلی اشاره کرد. مزیت دیگر باتری لیتیوم یون ، این است که به دلیل چگالی قدرت بسیار بیشتر ، به طور قابل توجهی کوچکتر و سبکتر هستند
باطریهای یوپی اس در بازار تنوع زیادی دارند . همچنین برندهای ایرانی و خارجی بسیاری وجود دارند ؛ طبیعتا کیفیتهای متفاوتی نیز خواهند داشت. خوشبختانه شرکت فای نت (طرشت)توانسته است محصولات با کیفیتی را با قیمت مناسب ارائه کند. بنابراین شما در انتخاب باتری گزینههای زیادی را خواهید داشت.
اما با توجه به نوع کاربرد و کسب و کار شما در هنگام خرید ، به نوع باتری نیز باید توجه نمایید. به علاوه حتما به این نکته دقت نمایید که ظرفیت و ولتاژ باتری که انتخاب میکنید باید متناسب با دستگاه شما باشد.
شرکت فای نت (طرشت)عرضه کننده انواع باتریهای ups شامل narada ، fiamm ، long ، makelsan ، leoch ، hitaco ، panasonic ، alcad و … در ایران می باشد .
دستگاه یو پی اس آفلاین مانند نوعی واسط الکتریکی عمل می کند به عبارت دیگر دستگاه مصرف کننده نهایی مستقیما به منبع تغذیه ی AC(برق شهر) متصل است. زمانی که ولتاژ برق متناوب به زیر یک سطح از پیش تعیین شده برسد و یا به صورت کلی قطع شود، مسیر اینورتر جایگزین می شود. در این شرایط از طریق سیستم سوئیچینگ، انرژی ذخیره شده در باتری (جریان DC) به اینورتر منتقل شده و پس از تبدیل به جریان AC به دستگاه مصرف کننده می رسد. به عبارت دیگر اینورتر تنها زمانی شروع به کار میکند که منبع اصلی دچار مشکل شده باشد. پس از برقراری شرایط عادی مکانیسم سوئیچینگ دوباره اینورتر را از مسیر خارج می کند.
مزایا یوپی اس آفلاین
یوپی اس تعاملی خطی عملکردی شبیه به یوپی اس آفلاین اما فیلترها و ویژگیهای افزایش/کاهش ولتاژ خروجی بهتری را داراست. همانند UPS آفلاین، زمانیکه ولتاژ ورودی از اندازه ی مشخص شده نوسان کند و یا قطع شود، UPS آن را تشخیص داده و با فعال شدن اینورتر، انرژی مورد نیاز دستگاه مصرف کننده از طریق باتری یو پی اس تامین خواهد شد. با بازگشت مجدد برق، خروجی به شبکه متصل شده و اینورتر خاموش می شود. همانند مدل UPS آفلاین، معمولا در انتقال وضعیت و استفاده از حالت باتری، وقفه ای ایجاد می شود که در مقایسه با UPS آفلاین مدت زمان وقفه بسیار کوتاهتر است.
مزایا یو پی اس لاین اینتراکتیو
معایب یو پی اس لاین اینتراکتیو
نوع سوم و تخصصی تر یو پی اس، به عنوان یو پی اس دابل کانورژن یا آنلاین یاد میشود. در یو پی اس آنلاین اینورتر و کانورتر (یکسوساز) به صورت همیشگی در مسیر انتقال انرژی به دستگاه مصرف کننده حضور فعال دارند.
به عبارت دیگر در این یوپی اس به صورت بی وقفه جریان DC شده (توسط کانورتر ) از یکسو در باتری ذخیره شده و از سویی دیگر نیز به جریان AC تبدیل می شود (توسط اینورتر) و به مصرف کننده منتقل می گردد. و در صورت قطع شدن منبع تغذیه ورودی ، جریان DC ذخیره شده در باتری به جریان AC (توسط اینورتر ) تبدیل شده و بنابراین، منبع تغذیه خروجی همیشه روشن باقی مانده و نیازی به سوئیچ جهت فعال یا غیرفعال نمودن اینورتر نیست.
به این معنی که در صورت قطع برق هیچ وقفه ای برای تامین برق مصرف کننده وجود ندارد. در یو پی اس آنلاین به دلیل ساختار خاص خود نوسانات لحظهای و زودگذر را حذف کرده و به خروجی منتقل نمی کند و برقی با کیفیت بالا را به مصرف کننده انتقال میدهد. به همین دلیل از یوپی اس های آنلاین برای تجهیزات حساس مانند تجهیزات پزشکی و سرورهای بسیار حساس استفاده می شود.
مزایا یوپی اس آنلاین
معایب یوپی اس آنلاین
باتری UPS اساسا بر مبنای نیازهایی طراحی شده است که در اکثر دیتاسنترها و مراکز نگهداری سرورها نیاز است. این موارد شامل مقدار خروجی برق، مدت زمان روشن نگه داشتن دستگاههای متصل و همچنین سایر تجهیزات و امکانات وابسته میشود.
مناسب ترین باتری برای دستگاه های یو پی اس، باتری نوع سیلد ( خشک ) و نیكل كادمیم می باشند. باتری نوع سیلد بیشتر با درپوش كاملا بسته كه نیاز به سرویس و نگهداری ندارد و با ولتاژ ۱۲ ولت استفاده می گردد . باتری های نیكل كادمیم دارای قیمت حدود ۴ تا ۵ برابر باتری های سرب اسید میباشند كه در مقابل دارای طول عمر حدود ۲۰ سال هستند . آنچه که باید درباره نوع باتری مناسب نیاز خود دانید:
_ نحوه عملکرد باتری های یو پی اس در حالت کلی بر پایه ایجاد ثبات در جریان تغذیه وسایل و تجهیزات الکترونیکی می باشد و هدف اصلی این نوع باتری ها صرفه جویی و عدم توقف باتری و ادامه کارکرد آن می باشد. اگر بخواهیم به برخی وظایف باتری های یو پی اس بپردازیم می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
نیاز به تعمیر یا خرید باتری دارید ؟
۰۲۱۷۷۹۷۳۸۱۰ :تهران
۰۴۱۳۴۴۴۷۴۹۲ :تبریز
در تمامی ساعات شبانه روز و ایام هفته می توانید با ما در ارتباط باشید