یو پی اس تجهیزات پزشکی

یو پی اس تجهیزات پزشکی

در بسیاری از موارد استفاده از UPS تجهیزات پزشکی ضروری است. تجهیزات پزشکی به دلیل حساسیت بالایی که دارند به نیروی برق نیاز دارند که کاملا بدون نوسان و قطعی باشد.

در دنیای امروز که تقاضای استفاده از شبکه برق، روز به روز افزایش می یابد، تامین برق با کیفیت و بدون نوسان همیشه ممکن نیست. به همین دلیل ضروری است که برای تجهیزات پزشکی خود منبع انرژی مطمئنی فراهم کنید.

همچنین با مرور زمان نیاز بیمارستان ها و مراکز جراحی به تجهیزات تخصصی بیشتر شده است. در حالی که زیر ساخت تامین برق این مکان ها ممکن است قدیمی و فرسوده باشد که این خود موجب قطعی های مدوام برق، افت و خیز ولتاژ می شود.

بدیهی است که این نوسانات می تواند آسیب جدی به تجهیزات پزشکی وارد کرده و خسارات مالی به بار آورد و حتی باعث به خطر افتادن ایمنی و جان بیماران گردد.

یو پی اس برای تجهیزات پزشکی و مراکز درمانی

شاید به جرأت بتوان گفت که یکی از مکان هایی است که نیاز مبرمی به یو پی اس دارد، زیرا بسیاری از تجهیزات پزشکی به نویز و تغییر ولتاژ برق حساس اند و اگر از یو ‎پی اس در مراکز درمانی استفاده نشود خسارت های فراوانی به بعضی از تجهیزات پزشکی می رسد.

علاوه بر ضرورت استفاده از یو پی اس در دستگاه های پزشکی مراکز درمانی، عملکرد صحیح و بدون وقفه آسانسور حمل بیمار بسیار حائز اهمیت می باشد و اختلال در کارکرد آنها می تواند در عملیات کمک رسانی به بیماران را دچار مشکل نماید.

UPS تجهیزات پزشکی

همچنین می توان به اهمیت نقش آن ها در تامین برق بخش های مختلف از جمله پذیرش بیمارستان ها، اتاق های حسابداری، بایگانی پزشکی، اتاق عمل و بخش ICU و بخش سی سی یو و حتی برق راهرو های عمومی اشاره کرد.

همین طور مسئله نور در اتاق عمل و سایر بخش های بیمارستان در زمان قطع برق هم در زمان های قبل از اختراع یو‎ پی اس مشکل بزرگی بود که بعد ها با اختراع یو ‎پی ‎اس ها و استفاده در مراکز درمانی این مشکل حل شد.

UPS برای تجهیزات پزشکی

یو پی اس برای تجهیزات پزشکی امروزه تکنولوژی بخش اصلی و مهمی را در بخش درمان تشکیل می دهد. می توان گفت به طور کل UPS در دستگاه های زیر که از مهم ترین تجهیزات بیمارستانی و پزشکی هستند استفاده می شود و کاربرد دارند:

  • دستگاه های ام آر آی
  • تجهیزات موجود در اتاقهای احیای ICU و CCU
  • دستگاه های تصویر برداری اشعه ایکس
  • یو پی اس برای آنژیوگرافی
  • یو پی اس برای سی تی اسکن
  • یو پی اس دستگاه ونتیلاتور
  • یو پی اس رادیولوژی
  • یو پی اس برای سونوگرافی
  • یو پی اس آزمایشگاهی

تمامی این تجهیزاتی را که بیان کردیم به برق متناوبی نیاز دارند که هم ولتاژ بالایی داشته باشد و هم کیفیت جریان مناسب و حداقل نوسان شبه سینوسی و یا پله ی را دارا باشد.

ضرورت خرید یو پی اس برای تجهیزات پزشکی

همان طور که می دانیم وجود یو پی اس در تجهیزات پزشکی الزامی می باشد. چرا که این دستگاه ها از قیمت و حساسیت بالایی برخوردار هستند. نگهداری از این دستگاه ها و حفظ سلامت آن ها یکی از اصول مهم در هر مرکز درمانی می باشد.

یکی از مواردی که در این مورد دارای اهمیت می باشد، برق ورودی این تجهیزات می باشد. برق ورودی تجهیزات پزشکی نباید دارای هیچ گونه نوسان و یا قطعی باشد. زیرا وجود نوسانات برق می تواند باعث از کار افتادن و آسیب رساندن به تجهیزات حساسی مانند MRI ، سی تی اسکن ، تجهیزات اتاق عمل و … گردد.

تجهیزات دارای اشعه ایکس و MRI نیاز به ولتاژ برق بالا و کمترین مقدار نویز و نوسان دارند، که می‌توان با بکار بردن یو ‎پی ‎اس های مناسب برق کافی را برای این تجهیزات فراهم کرد. ‌

همچنین به دلیل گران بودن قیمت تجهیزات پزشکی وارد شدن هر گونه آسیب و خسارت نه تنها هزینه های هنگفتی به بار می‌اورد بلکه جان افرادی که در حال استفاده از این تجهیزات هم هستند به خطر می‌افتد؛ پس با استفاده از یو‎ پی ‎اس از وارد شدن بسیاری از خسارات به تجهیزات جلو گیری می‌شود و ریسک خطر را به کمترین حالت خود می‎رساند.

به هر حال می‌توان از تجهیزات دیگری هم در بیمارستان های به‎جای یو‎ پی ‎اس استفاده کرد اما معمول‎ترین روش برای فراهم کردن ولتاژ مورد نیاز تجهیزات پزشکی بدون نویز و تغییر ناگهانی ولتاژ، همین استفاده از یو ‎پی‎ اس ها است.

عوارض عدم استفاده از UPS در تجهیزات پزشکی

مشکلات برق می تواند تبعات مالی سنگین و جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. در صورت ایجاد آسیب در دستگاه ها علاوه بر هزینه سنگین تعمیرات، گاهی لازم است زمان طولانی سپری شود تا شرکت سازنده قطعات معیوب مورد نیاز را به کشور ارسال کند.

این امر می تواند علاوه بر ایجاد هزینه تعمیرات، از درآمد زایی مرکز درمانی نیز جلوگیری کند. اهمیت برق تجهیزات پزشکی تا جایی است که می تواند حتی جان انسان ها را نیز به خطر بیندازد.

به عنوان نمونه اگر در اتاق عمل بیمارستانی، برق در هنگام عمل به طور ناگهانی قطع شود. بیمارستان نیز دارای برق اضطراری نباشد و یا تجهیزات به دلیل این نوسانات برق دچار مشکل شوند. معلوم نیست چه بر سر بیمار خواهد آمد. بنابراین تنها روش مناسب برای تامین نیاز های برقی پزشکی، بیمارستانی و آزمایشگاهی استفاده از یو ‎پی ‎اس است.

UPS تجهیزات پزشکی

یو پی اس مناسب برای تجهیزات پزشکی

با توجه به موارد فوق دریافتیم استفاده از منبع تغذیه بدون وقفه یا همان یو پی اس ( UPS ) در تجهیزات پزشکی اهمیت فراوان دارد. یو پی اس های به کار رفته در تجهیزات پزشکی لازم است دارای کیفیت بالا در کنار استاندارد های لازم باشد. این استاندارد ها اغلب توسط شرکت سازنده تجهیزات پزشکی اعلام می گردد. در نهایت می بایست شرکت سازنده تجهیز پزشکی مورد نظر، یو پی اس تهیه شده را تایید نماید.

  1. باید دقت کرد که برای این گونه دستگاه ها از برق مصرفی استفاده گردد که بالاترین کیفیت را داشته باشند.
  2. در این دستگاه ها باید میزان افت ولتاژ خیلی کم باشد. ( کمتر از 3% )  همچنین تغییرات فرکانسی باید از 0.5 کمتر باشد.
  3. به این دلیل که مراکز درمانی و بیمارستان‌ ها با بیماران سر و کار دارند. باید محیط فاقد هر گونه سر و صدای ناهنجاری باشد. بنابراین باید از UPS های کم صدا برای مراکز درمانی استفاده شود.
  4. مثلا برای تجهیزات پزشکی می توانیم از یو پی اس های لاین اینتراکتیو استفاده کنیم که توان ۱۰۰۰۰ ولت آمپری دارند.
  5. یو پی اس های لاین اینتراکتیو برای تجهیزات پزشکی بسیار مناسب هستند.

هدف از استفاده از یو پی اس در سیستم های پزشکی

استفاده از UPS ها در تجهیزات پزشکی چه اهدافی دارد؟

  • نویزگیری
  • تامین برق اضطراری
  • از بین بردن نوسان های برقی
  • افزایش میزان کیفیت برق
  • تامین برق در وضعیت های مختلف
  • جلوگیری از به اضافه بار جریان به سیم کشی

با توجه به مشکلات برق شهری مانند نوسانات برق، قطعی ناگهانی برق، کاهش یا افزایش ولتاژ و … ممکن است عملکرد این دستگاه ها را با خطر جدی مواجه شود.

بنابرین جهت حفاظت از این تجهیزات، دستگاه یو پی اس پیشنهاد می شود. دستگاه ups از تجهیزات پزشکی در مقابل نوسانات برق شهری محافظت می کند. باعث می شود این تجهیرات همیشه در حالت عملکرد مطلوب باشند.

توان مورد نیاز یو پی اس تجهیزات پزشکی

آزمایشگاه های کوچک تا بزرگ نیازمند بین ۱۰ تا ۲۵ کیلووات انرژی برق برای راه اندازی می باشند. یو پی اس برای تجهیزات پزشکی کمتر اتفاق میفتد همه تجهیزات با هم کار کنند ولی به هر حال انشعاب برق تعریف شونده برای طراحی آزمایشگاه باید همین مقدار تعریف شود.

از آنجا که برق ورودی به آزمایشگاه برق صنعتی تعریف می شود، یک واحد یو پی اس صنعتی نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد و به آسانی توسط برق ورودی شارژ شود.

بسته به میزان دسترسی به برق مداوم شهری و درجه اطمینان و ریسک قطع برق، از باتری های با قابلیت ذخیره ۳ تا ۸ ساعت استفاده می شود که در مورد یو پی اس های توان بالا، افزایش توان ذخیره تاثیر بیشتری روی افزایش قیمت یو پی اس دارد.

روش دیگر استفاده از یو پی اس های تک فاز برای هر دستگاه بطور جداگانه است. این حالت بیشتر زمانی مناسب است که برق ورودی به اتاق تجهیزات تک فاز باشد. امروزه در بسیاری از بیمارستانها هم برق تک فاز و هم سه فاز وجود دارد.

باتری UPS تجهیزات پزشکی

بعد از انتخاب دستگاه یو پی اس، انتخاب باتری مناسب برای زمان پشتیبانی در هنگام قطعی برق است. در اصل این آمپر ساعت باطری است که مشخص کننده میزان کارکرد UPS هنگام قطع برق است.

معمولاً تعداد باتری یو پی اس تجهیزات پزشکی را افزایش می دهند که موقع قطعی و گسستگی ولتاژ برق ورودی شهری، ولتاژ بوست بدون بالا بردن فرکانس تامین گردد.

رنج کاری تجهیزات پزشکی تقریباً 4 کیلوولت آمپر می باشد که از یو پی اس 6 کیلوولت آمپر بهره گیری می شود که دارای تعداد باتری 20 عدد در کابینت باتری می باشد.

در دستگاه های خاص مثلاً لیزر از یو پی اس لیزر 10 کیلوولت آمپر استفاده می گردد. دستگاه یو پی اس 10 کیلوولت آمپر هم معمولاً دارای باتری 20 عدد می باشد.

طرز کار یو پی اس در تجهیزات پزشکی

ups از طریق باتری یو پی اس های متصله، مصرف کننده را همیشه در حالت آنلاین نگه می دارد. با قطعی برق مصرف کننده بدون هیچ مشکلی به کار خود ادامه می دهد.

لازم به یاد آوری است که تجهیزات پزشکی حساس است. کوچکترین وقفه در عملکرد این تجهیزات ممکن است به صدمات مهمی منتهی شود.

با توجه به حساس بودن این تجهیرات، UPS تجهیزات پزشکی بدون هیچگونه وقفه ای هنگام قطعی برق شهری با عملکرد مطلوب به کار خود ادامه می دهند.

 


 

برای اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه یو پی اس تجهیزات پزشکی ، باتری یو پی اس ، تعمیر یو پی اس ، باتری ups ، یو پی اس ارزان قیمت با شرکت یو پی اس کیان صنعت ایرانیان ( فای نت ) تماس بگیرید.

واحد فروش :  ۷۷۹۷۳۸۱۱ ۰۲۱    |   واحد خدمات پس از فروش :  ۷۷۹۴۳۵۷۳ ۰۲۱
آدرس دفتر فروش : تهران | عباس آباد | تقاطع سهروردی | نبش بانک سامان | پلاک ۱۴۰

جهت مشاوره یا خرید انواع یو پی اس ، باتری یو پی اس ، استابلایزر ، رک ، کابینت ، پی دی یو و یا تعمیر تخصصی یوپی اس و باتری با شماره 02177973810 تماس حاصل نمایید .