تفاوت های باتری یو پی اس سرب اسید و نیکل کادمیوم ( قسمت اول )

تفاوت های باتری یو پی اس سرب اسید و نیکل کادمیوم

تفاوت های باتری یو پی اس سیلد لید اسید (سرب اسید) و باتری یو پی اس نیکل کادمیوم

 باتری های  یو پی اس سیلد لید اسید و نیکل کادمیوم چه فرقی با هم دارند؟

تفاوت های باتری یو پی اس سیلد لید اسید (سرب اسید) و باتری یو پی اس نیکل کادمیوم : باتری سرب اسید و نیکل کادمیوم هر 2 از بهترین و کاربردی ترین باتری هایی هستند که در حال حاضر در یو پی اس استفاده شده و از رایج ترین نوع باتری ها هستند.

این سوال در ذهن خوانندگان این مقاله و کسانی که می خواهند برای یو پی اس خود باتری تهیه کنند پیش می آید که این 2 باتری چه تفاوتی با هم دارند.

در ادامه این 2 باتری را در حالت مقایسه ی از هم قرارا می دهیم تا خود متوجه تفاوتشان بگردید.

 

تفاوت باتری سرب اسید و نیکل کادمیوم

تاریخچه :

  • باتری سرب اسید (سیلد لید اسید) : باتری سرب اسید (lead acid  ) توسط gastom plante که به عنوانیک فیزیکدان فرانسوی شناخته می شود باتری را ساخت که به عنوان باتری شارژ مجدد نام گرفت و در سال 1859 میلادی وارد بازار شد.
  • باتری نیکل کادمیوم : باتری یو پی اس نیکل کادمیوم ( nickel cadmium ) را شخصی به نام walderman jungner که از ابداع کنندگان سوئدی بود اختراع کرد. این باتری اویل سال 1899 میلادی ساخته شد و تا سال 1960 استفاده چندانی از این باتری ها نمی شد.

در ایل سال 1960 به دلیل استفاده از وسایل الکترونیک و وسایلی که مصرف برق زیادی داشتند این باتری ها پرطرفدار شد و بیشتر در کشورهای آمریکا و ژاپن استفاده می شد.

 

همچنین بخوانید : باتری یو پی اس چه کاربردی دارد؟

مواد سازنده این 2 باتری یو پی اس :

  • باتری سیلدلید اسید ( سرب اسید ) : باتری های سرب اسید، قطب مثبت باتری شان از اکسید سرب (pbo2) که به آن آند نیز می گویند و قطب منفی از سرب یا کاتد (pb) می گویند و الکترولیت این باتری از اسید سوفوریک و آب تشکیل شده است.

اسید سولفوریک که در باتری های سرب اسید استفاده می شود معمولا 25 الی 40 درصد از محلول داخل را تشکیل می دهند.

  • باتری یو پی اس نیکل کادمیوم : در این باتری ها قسمت را قطب مثبت باتری از نیکل و قطب منفی باتری از کادمیوم (اسفنجی) تشکیل شده است. معمولا در این باتری ها تشکیل دهنده الکترولیت محلولی به نام هیدروکسید پتاسیم در آب است. 20 الی 30 درصد هیدروکسید پتاسیم از محلول داخل باتری را تشکیل می دهد.

 

تفاوت های باتری یو پی اس سیلد لید اسید (سرب اسید) و باتری یو پی اس نیکل کادمیوم

 

 قیمت باتری یو پی اس سرب اسید و نیکل کادمیوم :

باتری های مدل نیکل کادمیوم به مراتب گرانتر از باتری های سرب اسید هستند. این گرانی شاید به بالای 2 الی 3 برابر هم برسد. البته بسته به نوع ساخت، آلیاژی که در آن استفاده می شود ، کیفیت و … شاید قیمت باتری یو پی اس نیکل کادمیوم را از 6 الی 7 برابر بیشتر از باتری سرب اسید کند.

برای تامین پشتیبانی از بکاپ باتری های نیکل کادمیوم باید هزینه های صرف شود. ولی با این همه گرانی ، روند خرید و استفاده از باتری نیکل کادمیوم به مراتب خیلی بیشتر از باتری سرب اسید است. دلیل این همه خواهان این محصول چیست؟

 

همچنین بخوانید : نکاتی در رابطه با شناخت بیشتر باتری یو پی اس

طول عمر باتری سرب اسید و نیکل کادمیوم

در مقالات قبلی به این موضوع اشاره شد که طول عمر باتری بستگی به میزان شارژ و دشارژ ، خالی شدن باتری، محیط که باتری قرارا میگیرد و دمای محیط دارد.

مهم ترین قسمت دما و شارژ و دشارژ باتری است که باتری سرب اسید و باتری نیکل کادمیوم هر 2 به خالی شدن یا دشارژ باتری حساس هستند.

به عنوان مثال باتری اگر 20 درصد دشارژ شود در این موقع طول عمرش بسیار زیاد میشود ولی اگر این خالی شدن تا 80 درصد دشارژ شود از طول عمرش به سرعت می کاهد.

تفاوت بین باتری سرب اسید و نیکل کادمیوم این است که نیکل کادمیوم گران قیمت بوده و تعداد دفعات دشارژ بیشتری می تواند نسبت به باتری های سربی داشته باشد.

 

حساسیت به محیط گرم یا دمای محیط

باتری های سرب اسید معمولا در دمای 10 الی 30 درجه می توانند دوام بیاورند چون نسبت به دمای محیط بسیار حساسند. اما باتری های نیکل کادمیوم می توانند در دمای 20- الی 60 درجه سانتی گراد دوام آورده و کار کنند. البته هر چه دما بالاتر برود معمولا نباید از 25 درجه بیشتر باشد وگرنه از عمرش کاسته می شود.

جهت مشاوره یا خرید انواع یو پی اس ، باتری یو پی اس ، استابلایزر ، رک ، کابینت ، پی دی یو و یا تعمیر تخصصی یوپی اس و باتری با شماره 02177973810 تماس حاصل نمایید .